2017. április 9., vasárnap

Első Bebiciklizés Székesfehérváron

Első alkalommal került megrendezésre április 9-én, vasárnap a Bebiciklizés - Bebic - Székesfehérváron, a Decathlon sportáruház támogatásával.
Célunk ezzel az ingyenes szervezett programmal, hogy megismertessük az “együtt közlekedünk” gondolatát a kevésbé gyakorlott kerékpárosokkal, akik félve használják az úttestet, illetve biztonságosan szeretnének tekerni a forgalomban az autók mellett is.
Első lépésként az érdeklődők kerékpárjait, “KRESZ vizsgának” vetettük alá, hogy a szabályoknak megfelelően felszereltek-e. Akinél hiányosságot tapasztaltunk, a Decathlon által biztosított eszközökkel szereltük fel a biciklijét, pótoltuk a hiányosságokat.
Egy rövid ismertető után két kisebb csoportban indultak útnak az érdeklődők. A csoportokat klubunk gyakorlott tagjai, aktivistái vezették és kísérték egyaránt.
Az útvonal kialakításában figyelembe vettük a városban jelen lévő kerékpáros forgalmi elemeket, valamint olyan szakaszokat, ahol bringával közlekedni nagyobb körültekintést igényel. A 7km hosszú távon a csapat vezetői több megállót iktattak be, ahol az érintett szakasz sajátosságait ismertették a résztvevőkkel.
Családias hangulat jellemezte ezt a kisebb városi túrát, melyről a résztvevők mosolyogva, új ismerteket szerezve tekertek haza. Ez volt az első ilyen alkalom, de a nagy érdeklődésre való tekintettel, idén szeptemberig többször is meg fogjuk ismételni a Bebicet.

20170409_100354.jpg
Gyülekezés a székesfehérvári Vörösmarty Színház előtt

20170409_100644.jpg
“KRESZ vizsga”, átvizsgálás és hiányosságok pótlása indulás előtt

20170409_104801.jpg
A Forgó utca - Kertalja utca kereszteződésében, egy megálló pont - Pásztor László vezető, a szakasz sajátosságairól mesél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése